Véél minder last van een pijnlijke, opgezette buik

Anja M had jarenlang last van een opgezette en pijnlijke buik. Gelukkig kwam ze uiteindelijk bij onze Lisa terecht. “Ik begin eindelijk weer een beetje tot leven te komen” vertelde ze mij, na de eerste 2 of 3 gesprekken met Lisa. Lees hier haar verhaal:

Ik ben een vrouw van 70plus.
Jarenlang heb ik met erge pijn in mijn buik en een opgezette buik rondgelopen. Lactose Intolerantie werd toen geconstateerd. Het dieet daar kon ik mee leven, maar ingrediënten van voedingsmiddelen veranderen dus moest ik goed lezen want aan bijna alles is lactose toegevoegd; wei, melksuikers, melk. enzovoorts. Ik heb jarenlang maar wat aangemodderd.
De laatste 7 jaar werd mijn buik steeds dikker en kreeg ik veel pijn in boven- en onderbuik. “Voedsel intolerantie” werd mij gezegd, maar ze wisten niet veel raad met mij! Voedselintolerantie is vaak moeilijk te achterhalen! Na de laatste testen en uitslagen werd gezegd dat ik aan
PDS = Prikkelbare Darm Syndroom lijd. De klachten verschillen van
persoon tot persoon.

Via TV keek ik naar een programma van Dr. OZ. over opgeblazen buik. Er werd verteld over een FODMAP-arm dieet wat je voor 10 dagen moest volgen. Dat heb ik gedaan en ik merkte dat mijn dikke gasgevulde buik, slanker werd. Maar wat doe je dan na die 10dagen? Ik heb veel op het internet gezocht en kwam informatie tegen uit de USA, UK, Canada en Australië. Maar voedsel in het buiteland is echt niet hetzelfde als ons voedsel in Nederland. Mijn huisarts zei: “ik weet geen raad meer met je, zoek een diëtist die je kan helpen en begeleiden.” En daar ben ik naar op zoek gegaan.

In april 2019 had ik een afspraak met Lisa van diëtistenpraktijk “ZOeetje”,
Lisa stelde me meteen op mijn gemak . Zij is heel vriendelijk en legde alles rustig en goed uit. Mijn klachten werden uitgebreid besproken. De oorzaken van een spastische darm zijn vrij complex, zonder goede begeleiding is de kans groot dat je tekorten krijgt waar door je nog verder van huis bent! Het FODMAP dieet kan helpen bij het verminderen van buikpijnklachten.

September 2019. Ik ben heel blij en dankbaar voor Lisa haar dieet en begeleiding. Het uitvinden op welk voedsel je darmen slecht reageren is een grote klus! Het vergt tijd en doorzettingsvermogen. Maar het gaat nu stukken beter.
Volhouden!!!
Anja M.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *