Snel ontbijtje: “Latte Havermato”

20597408_1400911506644469_6026296128319075489_n

Hele slechte zelfbedachte naam.. ? maar ik vind hem soms heel handig voor als ik net wat te weinig tijd heb om uitgebreid te ontbijten. Dit kan ik dan vlug mee naar de praktijk nemen en bij mijn computer opdrinken. Heb ik wat fatsoenlijks gegeten en meteen mijn koffie gehad, 2 vliegen in 1 klap 😉

Je doet wat havermout in een glas, ik gebruik ongeveer 30g (of zo’n kant-en-klaar portiezakje van Quaker) met wat zoetstof/suikervrije koffiesiroop (koop ik in Duitsland of bij Sligro, sorry heb je weinig aan) en laat de koffiemachine er een latte macchiato overheen gieten. Daarna kun je er nog wat cacao-/kaneelpoeder of speculaaskruiden op strooien.

Nou heb ik het geluk dat ik zo’n handige koffiemachine heb, maar dat heeft natuurlijk niet iedereen. Je kunt het ook zonder machine maken, maar dan verandert het snelle ontbijt in een iets minder snel ontbijt. Je doet dan een laagje melk over de havermout heen in het glas en warm het geheel op in de magnetron. In een andere beker schuim je een beetje melk op met een melkopschuimer, ook dit zet je een paar tellen in de magnetron en dat doe je bovenop het melk/havermoutmengsel in het glas. Dan kun je dit glas onder een koffie-apparaat zetten om 1 kopje koffie er in te laten lopen, of je schenkt een kopje koffie langzaam in het glas. De koffie komt dan (als je het langzaam en voorzichtig genoeg giet) precies tussen de 2 lagen melk in. Natuurlijk ook heeeeel lekker zonder de havermout!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *