Meer dan alleen afslanken: Een succesverhaal van een tienermeisje

Als diëtist doe ik meer dan alleen mensen helpen afslanken. Hier een heel mooi voorbeeld van wat ik óók tegenkom in de praktijk, het verhaal van een tienermeisje:

Juni 2016. Ik zat niet lekker in m’n vel en had regelmatig last van migraine aanvallen. Ook had ik ondergewicht en at en dronk ik weinig. De dokter gaf me het advies om eens een keer met een diëtiste te gaan praten en iets aan mijn eetpatroon te veranderen.
Samen met mama ben ik opzoek gegaan. Ik vond het best lastig om mijn verhaal te vertellen, omdat ik me toch een beetje schaamde. Toen ik de site van Zoë (Zoeetje) zag, kreeg ik meteen een goed gevoel.
Bij de eerste afspraak heb ik mijn verhaal verteld en uitgelegd wat ik wilde veranderen. Bij Zoë vond ik het helemaal niet erg om mijn verhaal te vertellen, ze begreep me helemaal!
Samen hebben we een eetschema gemaakt, waarin ik kon aangeven wat wel en niet zou gaan lukken. En als iets achteraf dan alsnog niet lukte, bedachten we gewoon een andere oplossing.
Meer eten en drinken ging eigenlijk heel makkelijk! Proeven vind ik nog steeds wel lastig. Ik probeer het wel…soms 😉

Nu bijna een jaar later ben ik 10 kilo aangekomen, zit ik op een gezond gewicht, eet en drink ik véél meer en dat maakt me heel gelukkig. Ik heb zelfs al bijna een jaar geen migraine gehad. Ik had dit nooit zonder hulp gekund en daarom ben ik Zoë ontzettend dankbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *