Wie houdt er niet van taart? Ik wel in ieder geval. Daarom heb ik een gezonde variant bedacht waardoor ik véél vaker taart kan eten!
Ingrediënten: muesli, vloeibare boter, zoetstof, koekkruiden, 1L Griekse yoghurt of kwark, een stuk of 8 gelatineblaadjes, ingevroren fruit.
Maak de bodem van muesli, vloeibare boter, en koekkruiden in de blender. Beleg de bodem en zet het geheel even in de koelkast.
Meng een stuk of 5-6 (geweekte) gelatineblaadjes met een liter magere (Griekse) yoghurt/kwark of een iets met een lekker smaakje van Optimel, doe er naar smaak zoetstof bij, ik heb suikervrije vanille(koffie)siroop gebruikt.
Ingrediënten: muesli, vloeibare boter, zoetstof, koekkruiden, 1L Griekse yoghurt of kwark, een stuk of 8 gelatineblaadjes, ingevroren fruit.
Maak de bodem van muesli, vloeibare boter, en koekkruiden in de blender. Beleg de bodem en zet het geheel even in de koelkast.
Meng een stuk of 5-6 (geweekte) gelatineblaadjes met een liter magere (Griekse) yoghurt/kwark of een iets met een lekker smaakje van Optimel, doe er naar smaak zoetstof bij, ik heb suikervrije vanille(koffie)siroop gebruikt.
Om geen klontjes te krijgen: maak een deel (1/4) van de yoghurt/kwark een beetje warm in een pannetje, los daar de gelatineblaadjes 1 voor 1 in op, en doe daarna (al roerend) het gelatinemengsel langzaam bij de rest van de (koude) yoghurt/kwark.
Doe het yoghurt/kwarkmengsel bovenop de bodem en zet weer terug in de koelkast.
Doe voor de topping een zak diepvriesfruit (ik had frambozen) in een steelpannetje met 2-3 gelatineblaadjes en wat zoetstof. Laat het een klein beetje warm worden/smelten en haal de staafmixer er heel even kort doorheen, zodat er nog wel hele frambozen tussen zitten. Doe de topping over de taart als deze stevig genoeg is geworden. Zet hem nog eens terug in de koelkast zodat de topping stevig wordt en smullennnnn!!
Doe voor de topping een zak diepvriesfruit (ik had frambozen) in een steelpannetje met 2-3 gelatineblaadjes en wat zoetstof. Laat het een klein beetje warm worden/smelten en haal de staafmixer er heel even kort doorheen, zodat er nog wel hele frambozen tussen zitten. Doe de topping over de taart als deze stevig genoeg is geworden. Zet hem nog eens terug in de koelkast zodat de topping stevig wordt en smullennnnn!!
