Gezonde carrot cake

carrot cakeWe kregen de vraag of we het recept van Karin (inmiddels oud stagiaire) haar recept van de carrot cake konden posten. Zij is met liefde en plezier voor jullie aan de slag gegaan! Bij deze:

Ingrediënten:
200g volkoren meel
75g havermout
50g zelfrijzend bakmeel
16g bakpoeder (één zakje)
2tl kaneel
300g wortels
3 bananen
5 dadels
2 eieren
1 handje walnoten

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom, doe alle wortels in de blender of rasp deze en voeg toe aan de kom. Doe vervolgens de bananen, eieren en dadels in de blender en blend tot dit een glad mengels en voeg toe aan de kom.

En als laatste hak de walnoten in stukjes en voeg toe aan het beslag.

Zet het beslag voor 50 min op 180 graden in de oven.

Als Topping kun je eventueel wat griekse yoghurt en nootjes gebruiken.

Let op: Een plak van deze cake bevat niet minder kilocalorieën dan gewone cake, maar bestaat wel uit alleen maar gezonde ingrediënten en is daarom veel voedzamer dan gewone cake. Het is daarom bijvoorbeeld wel te gebruiken als bijvoorbeeld ontbijt en/of lunch. Neem 2 plakjes als je normaal 2 sneden brood eet. Éen plak kan ook dienen als tussendoortje. Dit geldt wanneer je ongeveer 13-14 plakken uit de cake snijdt.

Smakelijk eten!!🙌🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *