Gezond bananenbrood

bananenbrood

Gezond bananenbrood, gemaakt door ex-stagiaire Karin.
Let op, niet laag in calorieën, zo’n 150 kcal per plak. Wel gezond en voedzaam.

Ingrediënten:

100g volkoren meel 
100g havermout
4tl kaneel
200g dadels
100ml ongezoete sojamelk
4 bananen
100g blauwe bessen
1tl baking soda
1el (appel)azijn
Extra benodigdheden: oven, cake vorm van 30cm, grote kom, bakpapier en keukenmachine

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier
2. Meng het volkorenmeel, havermout en kaneel in een grote kom.
3. Snijd de dadels in kleine stukjes en blend dit samen met de sojamelk tot een glad mengsel.
4. Prak de bananen in een aparte kom. Gebruik de rijpe banen met zwarte spikkels, dan wordt je brood het lekkerst.
5. Meng het dadelmengsel met het meelmengsel en roer de geprakte bananen erdoor tot een egaal beslag ontstaat. Voeg de blauwe bessen toe en roer goed door.
6. Meng in een glas of kommetje de baking soda met de azijn zodat het gaat schuimen. Roer dit vervolgens door het beslag.
7. Schep het beslag in de cakevorm en zet 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is. Blijft er niets aan de prikker plakken is je brood goed gaar. 


Snijd tussen de 13/14 plakken uit je brood. Deze kun je gemakkelijk in de vriezer bewaren zodat je er lekker lang van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *